Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
2017-02-17

2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Staj Çalışmaları Planı



SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

2016-2017 Öğretim  Yılı Bahar Dönemi Staj Çalışmaları Planı

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezun olabilmek için tüm dersleri başarmanın yanında 30 iş günü staj yapmak zorundadır.

            Stajla ilgili olarak:

1.      Program danışmanı tarafından kabul edilebilecek bir iş yerinden Staj Kabul Yazısı alınır. Bu yazıyı alabilmek için: Yüksekokulumuz Öğrenci İşleri Bürosundan alınacak Staj Başvuru Dilekçesi doldurulup Program Danışmanına imzalatıldıktan sonra Müdür Yardımcılarına onaylatılır ve bu belge ile iş yerine staj başvurusu yapılır.

2.      İşyerinden alınacak Staj Kabul Yazısı Program Danışmanına götürülerek staj yerinin uygunluğu onaylatılır ve staj dosyası alınır.

STAJ BAŞVUSUNDA BULUNABİLMEK İÇİN ÖĞRENCİNİN TÜM DERSLERİNİN DEVAMINI ALMIŞ OLANLAR İLE TEK DERSİ KALIP TEK DERS SINAVINA KATILACAK ÖĞRENCİLER BAŞVURABİLİR.

STAJ BAŞVURU BELGELERİNİ 20 ŞUBAT 2017 tarihinden itibaren Öğrenci işlerinden alınabilir. Başvuruların son teslim tarihi staj başlangıç tarihinden 7 gün önce yapılmalıdır.

a.       Staj dosyasındaki talimata göre gerekli formlar doldurulacak ve belirtilen formlar program danışmanına teslim edilecektir.

b.      Staj yeri Program Danışmanı tarafından onaylanmadı ise yukarıdaki işlemler tekrarlanır.

c.       Staj, Staj Dosyasındaki talimata göre tamamlanır.

3.      Staj bitiminde hazırlanan Staj Dosyası aşağıda belirtilen süre içinde Program Danışmanına imza karşılığı teslim edilir.

4.      Staja Başvuracak öğrenciler Staja başlamadan önce öğrenci işlerinden alınan STAJ FORMU ilgili memur tarafından imzalanacak ve sonra program danışmanı ve Yüksekokul Sekreteri tarafından onaylanacak ve mühürlenecek olup staja bu işlemler yapıldıktan sonra başlanacaktır. Bu işlemler yapılmadığı taktirde yapılan staj kabul edilmeyecektir.

5.      Derslere devam mecburiyeti olmayan veya tüm derslerden başarılı olan öğrenciler staj başvurusu yapabileceklerdir.

 

ÖNEMLİ NOT: STAJ EVRAKLARINI  ÖĞRENCİ İŞLERİNE TESLİM EDERKEN ÖĞRENCİLERİN BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUKLARI KİŞİLERİN OLUP OLMADIĞINI GÖSTEREN BELGEYİ  PTT DEN  E-DEVLET ŞİFRESİ ALINIP www.turkiye.gov.tr ADRESİNDEN e-hizmetlere  GİRİLEREK 4/A, 4/B, 4/C  MÜSTEHAKLIK BELGELERİNİ ALARAKVEYA E-SGM HİZMET SORGULAMA EKRANINDAN BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLUP OLMADIĞINIZI GÖSTERİR SAĞLIK PROVİZYON  BELGENİZİN ÇIKTISINI ALARAK DİĞER EVRAKLAR İLE BİRLİKTE  ÖĞRENCİ İŞLERİNE İLETMELERİ ZORUNLUDUR. AKSİ HALDE STAJLARI BAŞLATILMAYACAKTIR.

Stajla ilgili olarak işyeri tarafından düzenlenen FORM-7 STAJ DEĞERLENDİRME RAPORU ile FORM-6 DEVAM ÇİZELGESİ’ nin süresi içinde, kapalı zarfla elden ya da posta ile Yüksekokulumuza ulaştırması zorunludur.

 

30 Gün Staj Yapacak Öğrencilerin;

Staj Başlama Tarihi:  13 MART 2017

Staj Bitiş  Tarihi      :21 NİSAN 2017

STAJ BAŞVURU EVRAK TESLİM TARİHİ: 06 MART 2016

 

Öğr. Gör. Miray ÖZDEN

Staj ve Eğitim Uygulama Kurulu Başkanı