2015-02-05

Ara Dönem Staj Çalışmaları Planı

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

2014-2015 Öğretim  Yılı Bahar Dönemi Staj Çalışmaları Planı

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezun olabilmek için tüm dersleri başarmanın yanında 30 iş günü staj yapmak zorundadır.

Stajla ilgili olarak:

1.     Program danışmanı tarafından kabul edilebilecek bir iş yerinden Staj Kabul Yazısı alınır. Bu yazıyı alabilmek için: Yüksekokulumuz Öğrenci İşleri Bürosundan alınacak Staj Başvuru Dilekçesi doldurulup Program Danışmanına imzalatıldıktan sonra Müdür Yardımcılarına onaylatılır ve bu belge ile iş yerine staj başvurusu yapılır.

2.     İşyerinden alınacak Staj Kabul Yazısı Program Danışmanına götürülerek staj yerinin uygunluğu onaylatılır ve staj dosyası alınır.

STAJ BAŞVUSUNDA BULUNABİLMEK İÇİN ÖĞRENCİNİN TÜM DERSLERİNİN DEVAMINI ALMIŞ OLANLAR(DEVAM MECBURİYETİ OLMAYANLAR) İLE TEK DERSİ KALIP TEK DERS SINAVINA KATILACAK ÖĞRENCİLER BAŞVURABİLİR.

STAJ BAŞVURU BELGELERİ 5 ŞUBAT  2015 tarihinden itibaren Öğrenci işlerinden alınabilir. Başvuruların son teslim tarihi staj başlangıç tarihinden 10 gün önce (23 ŞUBAT) yapılmalıdır.

a.      Staj dosyasındaki talimata göre gerekli formlar doldurulacak ve belirtilen formlar program danışmanına teslim edilecektir.

b.     Staj yeri Program Danışmanı tarafından onaylanmadı ise yukarıdaki işlemler tekrarlanır.

c.      Staj, Staj Dosyasındaki talimata göre tamamlanır.

3.     Staj bitiminde hazırlanan Staj Dosyası aşağıda belirtilen süre içinde Program Danışmanına imza karşılığı teslim edilir.

4.     Staja başvuracak öğrenciler staja başlamadan önce öğrenci işlerinden alınan SGK internete giriş formu ilgili memur tarafından imzalanacak ve sonra program danışmanı ve Yüksekokul sekreteri tarafından onaylanacak ve mühürlenecek olup staja bu işlemler yapıldıktan sonra başlanacaktır. Bu işlemler yapılmadığı taktirde yapılan staj kabul edilmeyecektir.

5.     Derslere devam mecburiyeti olmayan veya tüm derslerden başarılı olan öğrenciler staj başvurusu yapabileceklerdir.

ÖNEMLİ NOT: STAJ EVRAKLARINI  ÖĞRENCİ İŞLERİNE TESLİM EDERKEN ÖĞRENCİLERİN BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUKLARI KİŞİLERİN OLUP OLMADIĞINI GÖSTEREN BELGEYİ  PTT DEN                E-DEVLET ŞİFRESİ ALINIP www.turkiye.gov.tr ADRESİNDEN e-hizmetlere  GİRİLEREK 4/A, 4/B, 4/C  MÜSTEHAKLIK BELGELERİNİ ALARAK DİĞER EVRAKLAR İLE BİRLİKTE  ÖĞRENCİ İŞLERİNE İLETMELERİ ZORUNLUDUR. AKSİ HALDE STAJLARI BAŞLATILMAYACAKTIR.

Stajla ilgili olarak işyeri tarafından düzenlenen FORM-7 STAJ DEĞERLENDİRME RAPORU ile DEVAM ÇİZELGESİ’ nin süresi içinde,kapalı zarfla elden ya da posta ile Yüksekokulumuza ulaştırması zorunludur.

2014-2015 STAJ TAKVİMİ

30 Gün Staj Yapacak Öğrencilerin Staj Başlama-Bitiş  Tarihleri:

09 MART 2014- 17 NİSAN 2014(30 İş Günü, Hafta sonu ve resmi tatilgünleri  hariç)

STAJ DOSYALARI TESLİM TARİHİ: 27 NİSAN 2014

Öğr.Gör.Nalan ATEŞ