Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
2018-10-15

Ara dönem stajları ile ilgili duyuru



SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

2018-2019 Öğretim Yılı Güz Dönemi Staj Çalışmaları Planı

 

  1. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezun olabilmek için tüm derslerinden başarılı olmanın yanında 30 iş günü staj yapmak zorundadır. 2018-2019 eğitim yılı güz stajları 05 KASIM 2018 ile 14 ARALIK 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Başka bir tarihte staj yapılamayacaktır. Ön görüşme yaparak staj yapacağınız işyeri belirleyin. Program Danışmanınız ile görüşerek, belirlenen işyerinde staj yapmanızın uygun olup olmadığını sorun. Uygun bulunmazsa yeni bir staj yeri belirleyin.
  2. Öğrencilerimiz Staj Başvuru Formlarını buraya tıklayarak veya öğrenci işleri bürosundan temin edebilirler.
  3. Öğrencilerimiz Staj Başvuru Formlarını eksiksiz ve okunaklı olarak doldurmalıdır. Öğrencilerimizin ilk önce staj yapacakları işyerlerine sonra danışman hocalarına Staj başvuru Formlarını imzalatmaları/onaylatmaları gerekmektedir. İmza/onay süreci bitiminde Staj evrakları Öğrenci İşlerine teslim edilmelidir.
  4. Öğrencilerimiz öğrenci işlerine bir adet Staj başvuru Formu ve bir adet müstehaklık belgesi (Sağlık Provizyon Belgesi) teslim etmek zorundadır. P.T.T den alınacak e-devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr üzerinden veya SGK il/ilçe müdürlüklerinden Müstehaklık Belgesi sorgulaması yapılabilir. (Sağlık Provizyonu aktif olmayan öğrencilerimizin SGK İl/İlçe müdürlüklerine öğrenci belgeleri ile müracaat etmeleri gerekmektedir.)
  5. Staj Başvuru Formlarınızın ve müstehaklık belgelerinizin (Sağlık Provizyon Belgesi)    22 EKİM 2018 ile 31 EKİM 2018 tarihleri arasında öğrenci işlerine bürosuna teslim edilmesi gerekmektedir. Bu tarih aralığı dışında teslim edilen Staj Başvuru evrakları kabul edilmeyecektir. Öğrencilerimiz staj defterlerini öğrenci işlerinden temin edeceklerdir.
  6. Öğrencilerimiz, işletmelerde iş yeri stajına devam ettikleri sürece 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’nun 4’üncümaddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre iş kazası ve meslek hastalığı sigortası Meslek Yüksekokul Müdürlüğümüzce yapılacaktır.
  7. Stajyer öğrencilerimiz staj dosyalarını staj bitiminden itibaren 10 iş günü içerisinde ( 28 ARALIK 2018 ) danışman hocalarına teslim etmesi gerekmektedir. Staj dosyası içinde bulunan ve İşyeri tarafından düzenlenecek olan; Staj Değerlendirme Tablosu (FORM NO: 7) ve İşyerinde Devam Durumunu Gösterir Çizelgeyi (FORM NO: 6) kapalı zarfla elden (staj defteri ile birlikte) danışman hocalarına teslim etmek zorundadır.
  8. Staj yeri ile ilişiği kesilen ve staja başlayamama durumu olan öğrencilerin hemen okul ile iletişim kurmaları zorunludur. Sağlık Raporu alıp staj yerine gitmeyen öğrenci ilgili raporu okula ve staj yaptığı işyerine bildirmek zorundadır.

 

ARA DÖNEMDE STAJ YAPABİLECEK ÖĞRENCİLER…

2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ STAJINA MEZUN OLMASI İÇİN SADECE STAJI KALAN ÖĞRENCİLER VE GÜZ DÖNEMİ DERSLERİNDEN DEVAM ZORUNLULUĞU BULUNMAYAN ( 2016 VE ÖNCESİ GİRİŞLİ ) ÖĞRENCİLER BAŞVURABİLİR…

 

 

 

Öğr.Gör. Hakan KILCI

Stajdan Sorumlu Müdür Yardımcısı