Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

 

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

2023 – 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Dönemi Staj Çalışmaları Planı

 

  1. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezun olabilmek için tüm derslerinden başarılı olmanın yanında 30 iş günü staj yapmak zorundadır. 2023-2024 eğitim yılı yaz stajları 05 AĞUSTOS 2024 ile 16 EYLÜL 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Başka bir tarihte staj yapılamayacaktır. Ön görüşme yaparak staj yapacağınız işyeri belirleyin. Program Danışmanınız ile görüşerek, belirlenen işyerinde staj yapmanızın uygun olup olmadığını sorun. Uygun bulunmazsa yeni bir staj yeri belirleyin.
  2. Öğrencilerimiz Staj Başvuru Formlarını veya İşyeri Staj Sözleşmelerini (http://sbmyo.nku.edu.tr ) internet adresimizden veya 03 HAZİRAN 2024 tarihinden itibaren öğrenci işlerinden temin edebilirler. (Ödedikleri ücretlerine ilişkin devlet katkısı talep eden firma veya işverenlerde staj yapacak öğrencilerimizin İşyeri Staj Sözleşmelerini doldurmaları gerekmektedir.)
  3. Öğrencilerimiz Staj Başvuru Formlarını veya İşyeri Staj Sözleşmelerini eksiksiz ve okunaklı olarak doldurmalıdır. Öğrencilerimizin ilk önce staj yapacakları işyerlerine sonra danışman hocalarına ve en son Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğümüze Staj başvuru Formlarını veya işyeri staj sözleşmelerini imzalatmaları/onaylatmaları gerekmektedir. İmza/onay süreci bitiminde Staj evrakları Öğrenci İşlerine ( 17 Haziran – 18 Temmuz ) teslim edilmelidir.
  4. Öğrencilerimiz öğrenci işlerine bir adet Staj başvuru Formu veya işyeri staj sözleşmesi ve bir adet müstehaklık belgesi (Sağlık Provizyon Belgesi) teslim etmek zorundadır. P.T.T den alınacak e-devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr üzerinden veya SGK il/ilçe müdürlüklerinden Müstehaklık Belgesi sorgulaması yapılabilir. (Sağlık Provizyonu aktif olmayan öğrencilerimizin SGK İl/İlçe müdürlüklerine öğrenci belgeleri ile müracaat etmeleri gerekmektedir.)
  5. Staj Başvuru Formlarınızın/İşyeri Staj Sözleşmelerinizin ve müstehaklık belgelerinizin (Sağlık Provizyon Belgesi)    17 HAZİRAN 2024 ile 18 TEMMUZ 2024 tarihleri arasında öğrenci işlerine teslim edilmesi gerekmektedir. Bu tarih aralığı dışında teslim edilen Staj Başvuru evrakları kabul edilmeyecektir. Öğrencilerimiz staj defterlerini öğrenci işlerinden veya internet üzerinden temin edeceklerdir. (Öğrenci İşlerinde sınırlı sayıda defter bulunmaktadır)
  6. Öğrencilerimiz, işletmelerde iş yeri stajına devam ettikleri sürece 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’nun 4’üncümaddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre iş kazası ve meslek hastalığı sigortası Meslek Yüksekokul Müdürlüğümüzce yapılacaktır.
  7. 2.Sınıfta okuyan öğrencilerimiz staj dosyasını en geç stajın bitiminden itibaren 10 iş günü içerisinde danışmanlarına elden teslim etmesi gerekmektedir. Staj dosyası içinde bulunan ve İşyeri tarafından düzenlenecek olan; Staj Değerlendirme Tablosu (FORM NO: 7) ve İşyerinde Devam Durumunu Gösterir Çizelgeyi (FORM NO: 6) kapalı zarfla elden (staj defteri ile birlikte) danışman hocalarına teslim etmek zorundadır.
  8. Staj yeri ile ilişiği kesilen ve staja başlayamama durumu olan öğrencilerin hemen okul ile iletişim kurmaları zorunludur. Sağlık Raporu alıp staj yerine gitmeyen öğrenci ilgili raporu okula ve staj yaptığı işyerine bildirmek zorundadır.
  9. Staj ücretlerine ilişkin devlet katkısı talep eden firma/işveren staj bitiminden itibaren en geç 30 gün içerisinde öğrenciye yapılan ödemelerin banka dekontlarını ve işyeri IBAN numarasını e-mail veya posta yoluyla yüksekokulumuza ulaştırması gerekmektedir.
  10. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesinin 9. Maddesinin m bendi uyarınca Staj yapan öğrenci staj süresi içinde yaz okulundan ders alamaz.

                                                                           

 

 

Öğr. Gör.  Murat ÖZ

Staj ve Eğitim Uygulama Kurulu Başkanı