Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
2024-05-17

Bir Farkındalık Etkinliği: Dijitale Mola, Basılı Kitaba Merhaba



Hayatımızın pek çok alanında kullandığımız dijital teknolojiler gündelik yaşamımızda önemli rol oynamaktadır. Günümüzde özellikle akıllı telefonlar nedeniyle dijital ortamda geçirilen süre artmakta ve bu durum gençlerin basılı kitap okumaya yönelik ilgilerini azaltmaktadır. Dijital ortamda hızla gözden geçirilen iletilere bağlı olarak kitap okuma keyfi azalırken uzun metinleri okuma becerisi de zayıflamaktadır. Zihni zorlayan metinlere karşı da sabır, dayanıklılık ve beceriler azalmaktadır. Beynin bu yönlü şekillenmesi basılı kitap okumamanın da etkisiyle odaklanma sorunlarını da ön plana çıkartmaktadır.

Okulumuz İşletme Yönetimi ve Muhasebe ve Vergi Yönetimi Programı 2. Sınıf öğrencileri ile birlikte yeni açılmış olan kütüphane binamıza yaptığımız gezi ve kütüphaneden öğrencilerin aldıkları basılı kitaplarla gerçekleştirdiğimiz okuma etkinliği, üniversitemiz gençlerinin basılı kitap okumaya ve dijital ortamdan çıkarak kitaba odaklanmanın önemine dikkat çekmiştir. Böylece gençler arasında bu konuda farkındalık yaratılmıştır.

Bu farkındalık sağlayıcı etkinliğe katılım sağlayan akademik personelimize, öğrencilerimize ve kütüphanemiz yönetimine ve çalışanlarına teşekkür ederiz.