2024-10-08

2024-2025 Eğitim-Öğretim Döneminde okulumuza yeni başlayan öğrencilerimize yönelik oryantasyon programı düzenlendi.

2024-2025 akademik yılında yeni kayıt yaptırmış olan öğrencilerimize yönelik olarak üniversitemizin vizyonunu aktarmak, akademik ve sosyal yapısını sunulan olanakları tanıtmak, akademik birimlerini tanımalarını sağlamak ve üniversite yaşamına uyum sürecini hızlandırmak amacıyla tüm programlarımızda oryantasyon eğitimi gerçekleştirilmiştir.

Gerçekleştirilen oryantasyon programında; ders kayıt ve otomasyon sistemi, öğrenci işleri, eğitim-öğretime ilişkin mevzuat, yatay geçiş, ulusal ve uluslararası öğrenci değişim programları (Erasmus vb.); burslar, öğrenci toplulukları, uzaktan eğitim sistemi, anketler, akademik danışmanlık hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca öğrencileri bağımlılıktan korumak ve farkındalıklarını arttırmak amacıyla oryantasyon programında bağımlılık konusuna da yer verilmiştir.

Bununla birlikte öğrencilerimiz spor kompleksi, yemekhane, kütüphane ve SKS’ye götürülerek kampüs tanıtımı yapılmıştır ve öğrencilerimiz merkez yetkilileri tarafından bilgilendirilmiştir.