Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
2024-05-17

Deniz ve Liman İşletmeciliği Programının Asyaport Teknik Gezisi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğrencileri için 15.05.2024 tarihinde Asyaport Liman A.Ş.’ye teknik gezi düzenlendi.
 
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Nermin AKARÇAY ve Asyaport A.Ş. İnsan Kaynakları yöneticisi Seçkin GÜN tarafından düzenlenen gezide öğrenciler Tekirdağ bölgemizin önemli bir limanı olan Asyaport A.Ş.’yi yakından tanıma fırsatı buldu. Öğrenciler, liman yetkilileri eşliğinde gemilerin yüklenmesi ve boşaltılması süreçlerini, güvenlik önlemlerini, liman altyapısını ve son teknoloji ekipmanları inceleyerek denizcilik sektörünün işleyişini ve gerekliliklerini yakından gözlemleme şansı elde ettiler. Ayrıca gezi sırasında öğrenciler, liman çalışanlarıyla da bir araya gelerek onların deneyimlerini dinledi ve sektördeki kariyer olanakları hakkında bilgi sahibi oldu.
 
Liman teknik gezisi ile, öğrencilerin pratik deneyim kazanarak gelecekte denizcilik alanında çalışacak mezunlarımıza yol gösterici olmak ve sektör hakkında bilgi vererek onlara kariyer hedefleri ile ilgili katkı sağlanması amaçlanmıştır.