Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
2024-05-24

Kardeş Şehir Uygulamaları ve Kentsel Diplomasi Konulu Akademik Etkinlik Düzenlendi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Programı olarak, Çorlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Sarıkurt'u "Kentsel Diplomasi Bağlamında Kardeş Şehir Uygulamaları” etkinliğimizde sevgili öğrencilerimizle buluşturduk.
 
Etkinlik öncesinde, Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztürk, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Gökmen Kantar'ı makamında ziyaret etti. Bu ziyarete, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Murat Taşan da eşlik etti. Ziyaret sırasında karşılıklı işbirlikleri ve ortak projeler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
 
Etkinlik salonuna geçilmesinin ardından açılış konuşmaları, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gökmen Kantar ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Miray Özden tarafından yapıldı. Programın moderatörlüğünü Dr. Mehtap Polat üstlendi.
 
Etkinliğimize Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Murat Taşan ve çok sayıda öğrenci katıldı. Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kentsel diplomasi ve kardeş şehir uygulamaları konusunda değerli bilgiler paylaştı. Program sonunda Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'a, etkinliğe katılımı ve değerli katkılarından dolayı, Prof. Dr. Murat Taşan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
 
Bu etkinlik sayesinde, yerel yönetimlerin uluslararası ilişkilerdeki rolü ve kardeş şehir uygulamalarının önemi hakkında katılımcılar değerli bilgiler edindi. Çorlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Sarıkurt'a ve tüm katılımcılara, etkinliğimize göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederiz.