Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
2024-06-03

Öğrencilerimize Yönelik Kariyer Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin kariyer planlama ve mesleki gelişimlerine yönelik olarak 30 Mayıs 2024 tarihinde Kariyer Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Kariyer toplantımızda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Kariyer Danışmanı Kemal Serbes, öğrencilerimize Etkili CV Yazma, İş Arama Becerileri ve Mülakat Teknikleri konularında üç ayrı eğitim verdi. Eğitimlerde özgeçmişte bulunması gereken bilgiler, etkili özgeçmiş oluşturma aşamaları ve fonksiyonlarına göre özgeçmiş örnekleri, iş arama teknikleri, işverenleri ve iş arayanları buluşturan dijital platformlar, iş ilanlarına başvurulurken dikkat edilmesi gerekenler, iş görüşmelerine hazırlık aşamasında izlenmesi gereken adımlar, başarılı bir iş görüşmesi için teknikler, iş mülakatlarında sıkça sorulan sorular ve mülakatlarda yapılması gerekenler konularına yer verildi. Okulumuz Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü tarafından Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Seminer Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe danışman hocalarımız ve öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte iş ve meslek yaşamında başarı elde edebilmek için erken dönemde kariyer planlamanın önemine değinen birim kariyer temsilcimiz, öğrencilerimizin kariyer planlama ve mesleki gelişimlerine yönelik olarak okulumuzda gerçekleştirilen mesleki söyleşiler, sektörel işbirlikleri ve teknik gezilerin önemine işaret etti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Kariyer Danışmanı Kemal Serbes'in sunumunun ardından günün anlam ve önemine yönelik olarak Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Ayşe Mine İşler tarafından okulumuz adına çiçek takdim edildi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne öğrencilerimize aktardıkları bilgiler için; tüm katılımcılara da etkinliğimize göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederiz.