2024-03-19

Dünya Sosyal Hizmet Günü Etkinliği

Dünya çapında sosyal hizmet uzmanlarının ortak mesajlarını iletmek için bir araya geldikleri Dünya Sosyal Hizmet Günü, Meslek Yüksekokulumuz Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü ile TNKÜ Sosyal Hizmetler Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinlikle kutlanmıştır. Bölüm akademik personelleri Öğr. Gör. Ayşe Mine İŞLER ve Öğr. Gör. Esra SOĞANCI BAYAR etkinliğe katılım sağlamıştır.

Gerçekleştirilen etkinlikte Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görev yapan sosyal hizmet uzmanları Nuran EREN ve Baran KAYA  konuşmacı olarak yer almıştır. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, sosyal hizmet uzmanlarının Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki rolleri, kadın, çocuk, yaşlı ve engelli alanında hizmet sunan birimler ve ilgili mevzuat hakkında bilgilendirme yapılmış ve saha deneyimleri paylaşılmıştır.