Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
2023-10-26

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlamaları Kapsamında Sosyal Bilimler MYO olarak Teknik Bilimler MYO ile ortaklaşa düzenlediğimiz ‘Bir Hilal Uğruna Tabuta Sığmayanlar’ Konulu Söyleşi Düzenlendi



Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen “Bir Hilal Uğruna Tabuta Sığmayanlar” adlı söyleşi yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Gökmen KANTAR, kurum ve kuruluşların temsilcileri, STK temsilcileri, Gaziler ve Şehit Yakınları ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin SAHİN bir açış konuşması gerçekleştirdi. Rektör ŞAHİN konuşmasında “Kıymetli konuklar, hepinizin bildiği üzere bu 29 Ekim’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılını büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi Cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir. Tüm yıl boyunca devam eden etkinliklerle Türkiye Yüzyılını büyük bir coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. Bu nedenle tekrardan bu söyleşide emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Prof. Dr. ŞAHİN konuşmasının devamında “Şehitlik mertebesi, insanın hem bu dünyada hem de ahirette kazanabileceği en mukaddes makamlardan biridir. Çok şükür bizim tarihimiz kahramanlar geçidi gibidir. İlk çağlardan Osmanlı'ya, Millî Mücadele'den bugüne, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarını dinleyerek, okuyarak büyüdük. Bugün sizler o büyük tarihin aramızdaki temsilcilerisiniz. Bugün burada dinleyeceğiniz söyleşi de çok kıymetli bir yere sahip. Bu nedenle konuşmacılarımızdan Şehidimizin Annesi, Fadime ACAR annemizin ellerinden öpüyorum. Bir Hilal Uğruna Tabuta Sığmayanlar’ın yönetmeni Ender ÇINAR’a da teşekkür ediyorum. Bizler, bu salonda bulunan herkes, şehit ve gazilerimizden büyük bir emanet aldık. Bu emaneti korumak için her imkanımızı seferber edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, Şehit Akın ACAR’ı Rahmet ve Minnetle ve Gazilerimizi şükranla anıyorum” dedi.

Program, şehitlerimiz için hazırlanan video gösterisi ile devam etti. Sonrasında Üniversitemiz Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ’ün moderatörlüğünde, Tabuta Sığmayanlar Belgesel Programı Yönetmeni Ender ÇINAR ile El Bab Akil Tepe’de şehit düşen Uzman Çavuş Akın ACAR’ın Annesi Fadime ACAR’ın konuşmacı olduğu bir söyleşi gerçekleşti.

Söyleşi sonunda günün anlam ve önemine istinaden konuşmacılara takdimde bulunulduktan sonra hatıra fotoğrafı çekimi ile program tamamlandı.