2023-12-21

Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü öğrencilerine yönelik Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi düzenlendi.

Meslek Yüksekokulumuz Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü ile Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) işbirliğinde, 20.12.2023 tarihinde Sosyal Hizmet ve Danışmanlık bölümü öğrencilerine yönelik "Bağımlılık ile Mücadele" eğitimi düzenlendi.

Eğitim, Süleymanpaşa Yeşilay Danışmanlık Merkezinde görev yapan sosyal hizmet uzmanı Merve Ö. ve Çorlu Yeşilay Danışmanlık Merkezinde görev yapan sosyal hizmet uzmanı Aslı E. tarafından gerçekleştirildi. Eğitime, Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü öğretim elemanları Dr. Öğretim Üyesi Münire TEMEL, Öğr. Gör. Ayşe Mine İŞLER, Öğr. Gör. Esra SOĞANCI BAYAR ve Öğr. Gör. Hakan ARSLANBENZER de katılım gösterdi.

Eğitimde bağımlılık türleri, bağımlılık ile mücadelede psikososyal süreçler, sosyal hizmet çalışmaları, YEDAM'ın bağımlılık mücadeledeki etkin rolü, hizmet akış süreci ve bağımlılık alanında sundukları faaliyetlere ilişkin bilgilendirme yapıldı.