Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
2023-12-21

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Deniz ve Liman İşletmeciliği Mezunlar Derneğinin Düzenlediği 1. Denizcilik Zirvesi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı mezunlarından oluşan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Deniz ve Liman İşletmeciliği Mezunları Derneği (DENLİMDER) tarafından 13 Aralık 2023 tarihinde Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde 1. Tekirdağ Denizcilik Zirvesi gerçekleştirilmiştir.
 
Zirveye Tekirdağ Bölge Liman Başkanı İrfan KIZILTAŞ, Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi (UDEM) Başkanı Bülent SÖNMEZ, Tekirdağ İl Turizm ve Kültür Müdürü Ahmet HACIOĞLU, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gökmen KANTAR, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ulaştırma Hizmetleri Deniz ve Liman işletmeciliği Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Nermin AKARÇAY, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ulaştırma Hizmetleri Deniz ve Liman işletmeciliği Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Umut TAÇ, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölüm Başkan Yardımcısı Durdu Mehmet ÖZDEMİR, Liman tesisi yöneticileri, sektör temsilcileri, kamu ve eğitim kurumları yöneticileri, denizcilik alanında uzun yıllar emek vermiş kaptanlar ve gemi adamları ile öğrenciler katılım sağladılar.
 
Gerçekleştirilen bu etkinlikte, Tekirdağ Bölge Liman Başkanı İrfan Kızıltaş, Tekirdağ Bölge Liman Başkanlığının çalışmaları, bölgenin liman tesislerinin durumu ve faaliyetleri ile Tekirdağ bölgesinin deniz taşımacılığı potansiyeli hakkında önemli bilgiler verildi. Denizcilik alanında Tekirdağ’da ilk defa gerçekleştirilen bu zirvede, bu alanda çalışmak isteyen ve kariyerini bu yönde planlayan öğrenciler, mezunlar ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen diğer katılımcılar için, sektör temsilcileri ile bir araya gelme, sektörün tecrübeli isimleriyle etkili iletişim kurma ve gelecek planlarını inşa etmede bir fikir oluşturmalarına ilişkin önemli bir fırsat sağlanmış oldu.
 
Basında Tekirdağ 1. Denizcilik Zirvesi
https://www.sabah.com.tr/ekonomi/1denizcilik-zirvesi-tekirdagda-gerceklestirildi-6749479
https://www.denizhaber.net/tekirdag-1-denizcilik-zirvesinde-bulustu-haber-115701.htm
https://tekirdagcanlihaber.com/tekirdag-1-denizcilik-zirvesinde-bulustu/
https://www.haberdenizde.com/denizde-gundem/1inci-denizcilik-zirvesi-tekirdagda-
gerceklestirildi/